Aalten bespaart

Aalten bespaart

De Achterhoekse Bespaaractie helpt eigenaren van huizen in de gemeente Aalten om voordelig hun dak, muren, vloeren en ramen te isoleren. Veel huizen van voor 1980 zijn bij de bouw niet of beperkt geïsoleerd, waardoor er met name in de wintermaanden veel warmte onnodig uit huis verdwijnt. Dat is zonde, want jij betaalt wel voor deze warmte, doordat je gas verbruikt. Daarnaast kan je huis soms koud of vochtig aanvoelen. Door het dak, de muren, ramen en vloer van jouw huis te isoleren, voorkom je onnodige kosten en ongemak.

Samen staan we sterker

Je kunt ervoor kiezen om je huis zelf te isoleren, maar het kan veel voordeliger zijn om dit samen met andere inwoners van de gemeente Aalten te doen. Je profiteert dan namelijk niet alleen van lagere energiekosten en meer woongenot, ook al het werk wordt uit handen genomen! Daarnaast kun je indien mogelijk gebruik maken van goede aanbiedingen van lokale samenwerkingspartners.

Nu is een gunstige tijd

Voor jou als bewoner van de gemeente Aalten is het isoleren van jouw huis nu extra gunstig. Niet alleen profiteer jij van een scherp aanbod, er is sinds 2 september ook nog eens een landelijke isolatiesubsidie beschikbaar, waarmee ongeveer 20% van de kosten vergoed kan worden. Natuurlijk geldt voor deze subsidie wel een aantal voorwaarden. Voor meer informatie over de landelijke isolatiesubsidie SEEH verwijzen wij je naar de website van de van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Bespaar geld én energie met de Achterhoekse Bespaaractie

De voordelen van de Achterhoekse Bespaaractie op een rijtje:

 • Direct besparen op maandelijkse energiekosten
 • Meer woongenot in een tocht- en vochtvrij huis
 • Een steentje bijdragen aan het milieu en onze mooie gemeente
 • Vooraf een persoonlijk advies op maat
 • Profiteren van goede aanbiedingen van lokale samenwerkingspartners
 • Geen omkijken naar de uitvoering

Meld je nu aan

Het energieloket helpt je door het hele proces en zorgt ervoor dat jij de beste aanbieding krijgt. Je zit nergens aan vast en maakt altijd je eigen keuzes.

Hoe werkt het?

Via deze website kan jij je aanmelden voor de Achterhoekse Bespaaractie in de gemeente Aalten. Dit is hoe het werkt:

 • Na aanmelding komt een onafhankelijke adviseur van Susteen bij jou thuis langs om te kijken hoe jouw dak, spouwmuur, vloer en ramen het best geïsoleerd kunnen worden.
 • Susteen stelt n.a.v. de afspraak bij jou thuis een adviesrapport op. Hierin worden maatregelen beschreven die voor jouw woning van toepassing zijn om energie te kunnen besparen. Tevens staat in dit advies wat de kosten bedragen om de maatregelen door te voeren. Voor de afspraak bij jou thuis en het adviesrapport wordt een eigen bijdrage van 20 euro gevraagd.
 • Je wordt geïnformeerd over financieringsmogelijkheden om de maatregelen te betalen.
 • Je geeft aan op basis van het adviesrapport of je instemt met de collectieve inkoopactie.
 • Wil je aan de slag met één of meer van de adviezen? Dan geven wij dit door aan een samenwerkingspartner die het bij jou thuis in orde gaat maken.

Door meerdere huizen in de gemeente Aalten tegelijk te isoleren, profiteer jij van een goede aanbieding! En dat is niet alles; ook zal het isoleren van jouw huis leiden tot lagere energiekosten en meer woongenot.

Meedoen? Vul hieronder het formulier in.