Bronckhorst bespaart


De Achterhoekse Bespaaractie is afgelopen. Ben je benieuwd op welke manier je nog steeds kunt besparen? Kijk dan op onze website!

Ga naar onze website


De Achterhoekse Bespaaractie helpt eigenaren van huizen in de gemeente Bronckhorst om voordelig hun dak, muren, vloeren en ramen te isoleren. Veel huizen van voor 1980 zijn bij de bouw niet of beperkt geïsoleerd, waardoor er met name in de wintermaanden veel warmte onnodig uit huis verdwijnt. Dat is zonde, want jij betaalt wel voor deze warmte, doordat je gas verbruikt. Daarnaast kan je huis soms koud of vochtig aanvoelen. Door het dak, de muren, ramen en vloer van jouw huis te isoleren, voorkom je onnodige kosten en ongemak.

Samen staan we sterker

Je kunt ervoor kiezen om je huis zelf te isoleren, maar het kan veel voordeliger zijn om dit samen met andere inwoners van de gemeente Bronckhorst te doen. Je profiteert dan namelijk niet alleen van lagere energiekosten en meer woongenot, ook al het werk wordt uit handen genomen! Daarnaast kun je indien mogelijk gebruik maken van goede aanbiedingen van lokale samenwerkingspartners.

Nu is een gunstige tijd

Voor jou als bewoner van de gemeente Bronckhorst is het isoleren van jouw huis nu extra gunstig. Niet alleen profiteer jij van een scherp aanbod, er is sinds 2 september ook nog eens een landelijke isolatiesubsidie beschikbaar, waarmee ongeveer 20% van de kosten vergoed kan worden. Natuurlijk geldt voor deze subsidie wel een aantal voorwaarden. Voor meer informatie over de landelijke isolatiesubsidie SEEH verwijzen wij je naar de website van de van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Bespaar geld én energie met de Achterhoekse Bespaaractie

De voordelen van de Achterhoekse Bespaaractie op een rijtje:

 • Direct besparen op maandelijkse energiekosten
 • Meer woongenot in een tocht- en vochtvrij huis
 • Een steentje bijdragen aan het milieu en onze mooie gemeente
 • Vooraf een persoonlijk advies op maat
 • Profiteren van goede aanbiedingen van lokale samenwerkingspartners
 • Geen omkijken naar de uitvoering

Meld je nu aan

Agem Energieloket helpt je door het hele proces en zorgt ervoor dat jij de beste aanbieding krijgt. Je zit nergens aan vast en maakt altijd je eigen keuzes.

Hoe werkt het?

Via deze website kan jij je aanmelden voor de Achterhoekse Bespaaractie in de gemeente Bronckhorst. Dit is hoe het werkt:

 • Na aanmelding komt een onafhankelijke adviseur van Susteen bij jou thuis langs om te kijken hoe jouw dak, spouwmuur, vloer en ramen het best geïsoleerd kunnen worden.
 • Susteen stelt n.a.v. de afspraak bij jou thuis een adviesrapport op. Hierin worden maatregelen beschreven die voor jouw woning van toepassing zijn om energie te kunnen besparen. Tevens staat in dit advies wat de kosten bedragen om de maatregelen door te voeren. Voor de afspraak bij jou thuis en het adviesrapport wordt een eigen bijdrage van 20 euro gevraagd.
 • Je wordt geïnformeerd over financieringsmogelijkheden om de maatregelen te betalen.
 • Je geeft aan op basis van het adviesrapport of je instemt met de collectieve inkoopactie.
 • Wil je aan de slag met één of meer van de adviezen? Dan geven wij dit door aan een samenwerkingspartner die het bij jou thuis in orde gaat maken.

Door meerdere huizen in de gemeente Bronckhorst tegelijk te isoleren, profiteer jij van een goede aanbieding! En dat is niet alles; ook zal het isoleren van jouw huis leiden tot lagere energiekosten en meer woongenot.

De Achterhoekse Bespaaractie geldt alleen voor woningen van voor 1980 en is gericht op de meest voorkomende isolatieoplossingen.
Tijdens het woningbezoek richt onze adviseur zich op:

Spouwmuurisolatie
De gevelisolatie is specifiek gericht op spouwmuurisolatie. Als uw spouwmuur reeds geïsoleerd is, is verdere isolatie niet mogelijk tenzij uw woning tussen 1976 en 1983 is geïsoleerd. Indien uw woning geen spouwmuur heeft (veelal woningen van voor 1930), kunnen wij deze dan ook niet isoleren.

Vloer- of bodemisolatie
Om vloer- of bodemisolatie goed en met garantie te kunnen aanbrengen is een toegankelijke kruipruimte een vereiste.

Isolatieglas
Het plaatsen van isolatieglas is gericht op het vervangen van glas in bestaande houten kozijnen. De actie voorziet niet in een oplossing voor kunststof, aluminium of stalen kozijnen.

Dakisolatie
De dakisolatie richt zich op isolatie aan de binnenzijde van schuine daken. Isolerende oplossingen aan de buitenzijde van het dak of volledig platte daken worden niet aangeboden. Als u een afgewerkt dak heeft dient u er rekening mee te houden dat de gipsplaten, schrootjes e.d. eerst verwijderd dienen te worden.