Overige gemeenten


De Achterhoekse Bespaaractie is afgelopen. Ben je benieuwd op welke manier je nog steeds kunt besparen? Kijk dan op onze website!

Ga naar onze website


De Achterhoekse Bespaaractie helpt eigenaren van huizen in de hele Achterhoek om voordelig hun dak, muren, vloeren en ramen te isoleren. Veel huizen van voor 1980 zijn bij de bouw niet of beperkt geïsoleerd, waardoor er met name in de wintermaanden veel warmte onnodig uit huis verdwijnt. Dat is zonde, want jij betaalt wel voor deze warmte, doordat je gas verbruikt. Daarnaast kan je huis soms koud of vochtig aanvoelen. Door het dak, de muren, ramen en vloer van jouw huis te isoleren, voorkom je onnodige kosten en ongemak.

Met de Achterhoekse Bespaaractie kun je meedoen aan het samen inkopen van:

  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Isolatieglas

De Achterhoekse Bespaaractie wordt de komende tijd uitgerold over de hele Achterhoek. Het energieloket werkt momenteel samen met alle gemeenten om de Achterhoekse Bespaaractie voor de gehele Achterhoek beschikbaar te stellen. Zodra er een nieuwe inkoopactie is, zal de informatie te vinden zijn op deze website. Blijf op de hoogte van nieuwe acties en deelnemende plaatsen via de facebookpagina van AGEM.

Hoe werkt het?

In jouw gemeente is de actie nog niet officieel begonnen, maar je kunt je wel alvast aanmelden. Dit is hoe het werkt:

  • Na aanmelding komt een onafhankelijke adviseur van Susteen bij jou thuis langs om te kijken hoe jouw dak, spouwmuur, vloer en ramen het best geïsoleerd kunnen worden.
  • Susteen stelt n.a.v. de afspraak bij jou thuis een adviesrapport op. Hierin worden maatregelen beschreven die voor jouw woning van toepassing zijn om energie te kunnen besparen. Tevens staat in dit advies wat de kosten bedragen om de maatregelen door te voeren. Voor de afspraak bij jou thuis en het adviesrapport wordt een eigen bijdrage van 20 euro gevraagd.
  • Je wordt geïnformeerd over financieringsmogelijkheden om de maatregelen te betalen.
  • Je geeft aan op basis van het adviesrapport of je instemt met de collectieve inkoopactie.
  • Wil je aan de slag met één of meer van de adviezen? Dan geven wij dit door aan een samenwerkingspartner die het bij jou thuis in orde gaat maken.

De Achterhoekse Bespaaractie geldt alleen voor woningen van voor 1980 en is gericht op de meest voorkomende isolatieoplossingen.
Tijdens het woningbezoek richt onze adviseur zich op:

Spouwmuurisolatie
De gevelisolatie is specifiek gericht op spouwmuurisolatie. Als uw spouwmuur reeds geïsoleerd is, is verdere isolatie niet mogelijk tenzij uw woning tussen 1976 en 1983 is geïsoleerd. Indien uw woning geen spouwmuur heeft (veelal woningen van voor 1930), kunnen wij deze dan ook niet isoleren.

Vloer- of bodemisolatie
Om vloer- of bodemisolatie goed en met garantie te kunnen aanbrengen is een toegankelijke kruipruimte een vereiste.

Isolatieglas
Het plaatsen van isolatieglas is gericht op het vervangen van glas in bestaande houten kozijnen. De actie voorziet niet in een oplossing voor kunststof, aluminium of stalen kozijnen.

Dakisolatie
De dakisolatie richt zich op isolatie aan de binnenzijde van schuine daken. Isolerende oplossingen aan de buitenzijde van het dak of volledig platte daken worden niet aangeboden. Als u een afgewerkt dak heeft dient u er rekening mee te houden dat de gipsplaten, schrootjes e.d. eerst verwijderd dienen te worden.

Meedoen? Vul hieronder het formulier in.